Google eszközök vállalkozásod számára

Egy vállalkozás számára, igen is nagy segítséget jelenthetnek bizonyos eszközök amik megkönnyebbíthetik az életünket, rendszert vihetnek a napi tenni valóinkba, segíthetnek még egyszerűbbé, még gördülékenyebbé tenni a vállalkozásunkhoz kapcsolódó feladatunkat.Ebben a blog bejegyzésben megismerkedünk pár Google alkalmazással, amik valóban hasznosnak bizonyulhatnak.

Gmailhttps://www.google.com/gmail/

Hagyjuk hátra a @gmail.com címünket, szabjuk vállalkozásunkra. A Gmail által ingyen létrehozhatunk egy e-mail címet vállalkozásunk számára, de ne feledd, nem feltétlen valami bizalomgerjesztő látvány az ügyfelek számára, ha egy ingyenes e-mail címed van, és ott fityeg a @ után a gmail.com. Ezért a Google létrehozta a G Suite termékét, ahol előfizethetünk a szolgáltatásra, és egyedi e-mail címet készíthetünk pl. teszt{kukac}teszt.com. Különböző csomagok közül választhatunk ezeknek árai 1600 – 7500 Ft között mozog havi szinten, de mellé pár hasznos funkciót is kapunk, mint pl. bővített felhőtárhelyet, technikai segítségnyújtást a nap 24 órájában és sorolhatnánk tovább. G Suite árai, részletek: https://gsuite.google.hu/intl/hu/

Tipp: Az ingyenes verzióba betudod állítani céges e-mail fiókodat a beállításoknál, ha számodra a Gmail kezelőfelülete szimpatikus, vagy ha egy webhelyen/applikációban szeretnéd kezelni az összes e-mail címed. Bár úgy gondolom ez nem minden esetben célszerű döntés.

Google Naptár https://www.google.com/calendar

A Google Naptár lehetővé teszi számunkra, hogy minden fontos eseményt, teendőt feljegyezzünk. Találkozót szervezzünk, meghívjunk másokat például különböző általunk szervezett eseményekre. Különböző színekkel jelölhetsz meg eseményeket, beállíthatsz értesítést, és még sok egyéb hasznos kis funkciót biztosít számunkra a Google Naptár. A személyi asszisztensünk lehet a naptárunk ha megfelelően kezeled. Sosem fogsz lemaradni egyetlen egy fontos teendőről sem, ha a telefonod magadnál hordod!

Google Keephttps://keep.google.com/

A Google Keep alkalmazása egy kis notesz, ahova bármit feljegyezhetünk, viszont ez egy egyszerű notesznál sokkal többet biztosít számunkra. Képeket csatolhatunk, rajzolhatunk, jegyzetet készíthetünk, emellett hangjegyzetet is rögzíthetünk. Én személy szerint ide jegyzek fel minden kisebb ötletemet, hasznos/haszontalan dolgokat, amiket később visszanézhetek.

A Google Drive egy felhőtárhely, ez egy nagyon is hasznos eszköz, képeink, dokumentumaink megőrzésére. Egy ingyenes szolgáltatás, ahol 15 GB tárhelyet kapunk, de ha ez nem lenne elég, lehetőségünk van nagyobb fizetős csomagra váltani, 100 GB-tól 30 TB-ig! Számítógépünkre, telefonunkra feltelepíthetjük az alkalmazást, így minden adatunkat, amit szeretnénk, azonnal elkezd szinkronizálni! Így minden fájlodat, bárhol, bármikor elérhetsz! Léteznék még különböző felhőtárhelyek, ez csak rajtad múlik, melyik platformot használod! Ne hagyd elveszni emlékeid, fontos dokumentumaidat, inkább ments több helyre!

Google Dokumentumokhttps://www.google.com/intl/hu/docs/about/

Számomra ez az egyik leghasznosabb eszköz! A Google lehetőséget kínál ezzel az alkalmazással dokumentumokat kezelni, létrehozni, megosztani. Szöveget szerkeszthetünk, táblázatot készíthetünk, diákat készíthetünk és űrlapot hozhatunk létre. Igazából ez egy ingyenes Office program, a világhálón! Hozz létre szerződéseket, kezeld pénzügyeidet táblázatban! Készíts lelendő partnerednek egy lenyűgöző dia sorozatot, hogy projektedet vázold. Projekt indulása előtt, kérj be minden hasznos információt egy űrlapon! Ugye jól hangzik?

Ezt a pár eszközt emelném ki, amik elengedhetetlenek, fontosak lehetnek egy vállalkozás számára! Persze csomó más eszköz létezik a Google kínálatába, amik segítségedre lehetnek, légy nyitott, próbálgasd! Remélem számodra, is hasznosak lesznek ezek az Google eszközök! Amennyiben pedig ezeket már ismered és használod üdv a klubban!

Image by 377053 from Pixabay