Hogyan hozzunk létre Chatbot-ot? – kezdőknek

Mi is az a chatbot?

A chatbot egy intelligens előre beprogramozott

alkalmazás, amely segítségünkre lehet vállalkozásunk kommunikációjának megkönnyítésében facebook oldalunkon. Kis és középvállalkozások részére nagy segítséget jelenthet egy előre beállított chatbot.

Mire jó egy chatbot?

Egy chatbot rengeteg mindenben megoldást nyújthat számunkra, ezzel bizonyos mértékben megkönnyebbíti az ügyfelekkel való kommunikációt. Megoldást nyújthat bizonyos információk közlésében ilyen lehet: a nyitvatartás, gyakorik kérdések megválaszolása, elérhetőségek és további hasznos információk közlése, de akár webáruházunkkal is összeköthetjük. Így időt takaríthatunk meg, hiszen az általános kérdésekre a Chatbot automatikusan választ adhat.

Két ingyenes chatbot alkalmazást ajánlanék:

https://chatfuel.com/

https://manychat.com/ (ezt mér sajnos nem próbáltam, de a legismertebbek között szerepel)

Most a Chatfuel alkalmazását fogom ismertetni, melyet számos ismert nagy vállalat alkalmaz, a Facebook felületén. A felhasználók között található: Telekom, Coca Cola, Levis és még sorolhatnánk.
A saját Facebook oldalam is ezt a szolgáltatást használja, ha kíváncsi lennél: https://www.facebook.com/gainmoredigital/ kezdj el beszélgetni a Chatbotommal! 🙂

A Chatfuel ingyenesen is elérhető, mely véleményem szerint, tökéletes lehet indulásnak, de lehetőségünk van pro és prémium fiókra előfizetni. Ezeknek az ára pro esetében 15 dollár/hó míg prémium előfizetés esetében 199 dollár/hó.

Lássunk is neki: a chatbotunk legyen egy étterem virtuális asszisztense. A Chatbot adjon meg az éttermünkről elérhetőségeket, heti menünket, heti ajánlatot.
Igazából csak a fantáziánk szab határt, de most egy egyszerűbb példán próbálom szemléltetni neked. (Egy kis angol nyelvtudás nem árt)

Első lépés: regisztráció a https://chatfuel.com/ weboldalán, a regisztrációhoz, egy facebook oldal minden esetben szükséges, kattintsunk a Get started for free gombra, majd ezt követően a facebook oldalunkra irányít minket. Ezután kattints a Folytatás mint “neved” gombra. A következő lépésben, megkérdezi az alkalmazás melyik oldalon szeretnéd alkalmazni a Chatbot-od? Itt jelöld ki a négyzetben a megfelelő facebook oldalad. Ezt követően engedélyezz mindent a Chatfuel alkalmazásnak, hogy mindenre jogosult legyen.

Gratulálok, most már összekapcsoltad az alkalmazást a facebook oldaladdal! Most átirányított ismét a Chatfuel oldalára, itt kattints a Connect to page gombra. Ezután a weboldal megkérdezi, hogy ingyenes vagy prémium szolgáltatást szeretnél-e igénybe venni? Itt kattints az ingyenes free verzióra, később ha beválik a szolgáltatás és még több funkciót szeretnél elérni, amelyet az ingyenes verzió nem biztosít, még lesz lehetőséged magasabb szintre lépni. Már csak pár kérdés következik, ezeket értelem szerűen töltsd ki.

Második lépés: ezt követően az irányító pulton találjuk magunkat, itt kezdődik a munka! Lássunk neki!

Az első lépés a Welcome Message beállítása. A Facebook-on a látogatónk, egy üdvözlő szöveggel találkozik, a beszélgető fülben,, itt egy indítás gomb található, amennyiben a látogató erre rákattint, abban az esetben elindul a Chatbot-unk. (Facebook oldalunkon a Beállítások > Üzenetküldés > Messenger-beszélgetés indítása menü pontot kapcsoljuk be, illetve ide írjunk egy üdvözlő szöveget) Most pedig a Chatfuel oldalán hozz létre egy text/szöveg elemet, itt üdvözöld a látogatódat. Amennyiben szeretnéd a nevén szólítani, még személyesebbé tenni a beszélgetést minden esetben tartsd meg a {{first name}} részt, itt fog megjelenni a látogatód keresztneve melyet a Chatfule alkalmazása felismer. Beilleszthetsz akár egy képet, videót külön elem ként. A szöveg mezőbe 3 darab gombot tehetünk, jelen esetben a példában: Elérhetőségek, Heti menü és A Hét ajánlata.

Harmadik lépés a gombok programozása. Amennyiben rákattintunk egy lehetőségre, itt beállíthatjuk, hogy mi legyen a program válasza a kiválasztott kérésre. Pl. Elérhetőségek > Elérhetőségeink ahol újabb lehetséges választási lehetőségünk van: Telefonszám, Email, Website. Azonban, hogy a Redirect to block mezőbe bármit betudjunk illeszteni, hozzunk létre a + gombra kattintva újabb szöveg mezőket külön – külön, a kívánt szöveggel lásd a példát:

elérhetőségek programozás

A szöveg blokkok kitöltésénél lehetőségünk van Typing elem beszúrására, itt a látogató majd azt fogja látni, mint ha valaki gépelne nekünk. A csúszkával beállítható, hogy hány mp elteltével küldje el a kívánt szöveget.

Alapértelmezett válaszadást is beállíthatunk, ebben az esetben, ha például ide egy chat elemet illesztünk be, akkor a Chatbot ír nekünk, hogy kezelőnk hamarosan válaszol a kérdésre, és itt magunk válaszolhatunk majd az ügyfél/látogató kérdésére. Azonban a STOP szó beírásával vissza térhetünk a Chatbot-hoz.

Íme az elkészült Chatbot:

Remélem ebben az egyszerű példában tudtam neked segíteni, és kedvet kaptál vállalkozásod Facebook oldalára egy Chatbot-ot létrehozni, amennyiben bármi kérdésed lenne, keress fel Facebook-on! Várom kérdésed!