Miért fontos egy weboldal vállalkozásod számára?

Minden fejlődni vágyó vállalkozásnak kulcsfontosságú az online megjelenés, a jelenlét.

Ennek az elengedhetetlen voltát a jelenlegi vírus nagyon jól megmutatta. Sőt, talán fel is erősödött a kereslet. Akinek nem volt jelenleg weboldala, semmilyen módon nem volt jelen az online világban, az nagyon nehezen vagy sehogy sem érvényesül az otthon maradós szükségállapotban.

Egy mobilbarát kialakítású, figyelemfelkeltő, jól összerakott weboldal normál helyzetben is lényeges, hiszen egyre jobban az online felé orientálódik minden. Rengeteg időt töltünk el az online világban, szinte ott töltjük napunk nagy részét, ott élünk, ott tevékenykedünk, beszélgetünk, ismerkedünk, híreket olvasunk, tanulunk, böngészünk és kutatunk valami, vagy valaki után. Már nem szaknévsort, telefonkönyvet olvasunk, nem a szomszédot kérdezzük meg, ha valamit keresünk, hanem beütjük a keresendő szolgáltatót, vállalkozást, orvost, terméket a Google-ba és kiválasztjuk egyszerűen, gyorsan, a nekünk legelőnyösebbet.

Épp ezért egy jól elkészített weboldal kell már ahhoz is, hogy ránk találjanak, ahhoz pedig főként, hogy felkeltsük az érdeklődést, hosszabb ideig marasztaljuk az oldalunkon a látogatót vagy vásárlásra bírjuk. Vállalkozóként az elsődleges prioritásunk kell, hogy legyen. A marketing eszköztárunk legerősebb pillére. Nem mindegy, hogy néz ki a weboldalunk, milyen a kezelhetősége. A névjegyünk tulajdonképpen, mely kialakítja rólunk az első benyomásokat.

Kíváncsi vagy, miért oly hasznos és szükséges weboldal készítése mindenkinek?
A weboldalunk egyfajta kivonatunk. Sosem fárad el, nem megy szabadságra, nem hétvégézik. Minden megtalálható rajta, amit fontosnak tartunk. Szüntelenül megtalálható, elérhető. Potenciális ügyfeleket találhatunk vele a nap bármely szakaszában. Az ügyfélszerzés a fő feladata, terméket/szolgáltatást értékesítsünk, mutatunk be vele, de információkat is szolgáltatunk magunkról, adott termékekről, szolgáltatásokról. Kapcsolatteremtésre és kapcsolatépítésre is használhatjuk. Továbbá hasznos és értékes tartalmakat oszthatunk meg a leendő vagy törzsvásárlóinkkal a weboldalunkon keresztül.

Érj el több leendő ügyfelet, tegyél szert minél több bevételre.

Fontos a külcsín (a szép, letisztult webdesign, a kifejező logó, a befogadhatóság, kiemelések, színek, képek) és a beltartalom egysége, egyedisége (a megbízhatóság, értékes tartalmak, a könnyű navigálhatóság, átláthatóság, könnyed használat). Mindkettő egyformán fontos a látogatói élményhez.

Mire figyeljünk weboldal készítésnél?

Fontos a kinézet, ezen kívül arra is ügyeljünk, hogy kereső és felhasználóbarát legyen. A keresőmotorok könnyen megtalálják megfelelő optimalizálással, beállításokkal. A felhasználók gördülékenyen tudják használni, mindenféle lassúság, leállás, túlzsúfoltság nélkül, ne rontsa az élményt az, hogy keresgélniük kell minden apróságot.

Mobilbarát mód is elengedhetetlen. Sokan a telefonjukon keresnek, vásárolnak, nem asztali gépről. A Google számára is igen elengedhetetlen kitételek ezek. Ha nem tesz a weboldal eleget e feltételeknek, még büntet is a keresőmotor, hátrébb sorolja a weboldalunk. Akkor bizony nehéz dolgunk lesz, a konkurenciát megelőzni.

Minden vállalkozásnak elengedhetetlen az online jelenlét, a weboldal.