Hasonlóan terveztél?

Szombati facebook posztomban egy játékot indítottam, ahol két különböző tevékenységet végző fiatalember

tervei megvalósításában kértem ki a véleményeteket. Oszkár mint fogorvos egy weboldalban gondolkodik, hogy többen megismerhessék. Richárd pedig a pékségének szeretne egy logót terveztetni.
A facebook-on feltett kérdés:

“🎲 Egy újabb játék!

🥯 Richárd nemrég egy pékséget nyitott, rengetegen szeretik a termékeit, már egyre több vásárlója van, azonban Richárd szeretne egy klassz logót terveztetni vállalkozása számára.
▶Te milyen színekben gondolkodnál, és mért?

🦷 Oszkár egy frissen diplomázott fogorvos, magán praxisban dolgozik. Ő viszont szeretné, ha a weben is elérhető lenne, így egy weboldalt szeretne készíttetni.
▶Te hogy képzelnéd el a weboldalát? Milyen színekkel játszanál, miket jelenítenél meg a weboldalán?”

Richárd – Pékség – logó

Oszkár fogorvos weboldal tervezés

Oszkár – Fogászat- weboldal

Lássunk is neki, én mit válaszolnék a feltett kérdésekre?

Kezdjük Oszkárral: A weboldalt kék vagy zöld színekben tudnám elképzelni. A kék szín elég népszerű a fogorvosok körében, amely megbízhatóságot sugall, azt hiszem, hogy egy fogorvosi székbe ülj elég nagy bizalommal kell lenned orvosod felé, még is csak a szádban turkál valaki. A célja egy fogorvosnak, legfőképpen pont a bizalom, hogy a munkáját elismerd, hogy ne tarts tőle, és bátrabban ülj be egy kezelésre, ha te bízol és hiszel orvosodban, egy hosszú távú hűség kialakítható kettőtök között. Persze ügyesnek sem árt lenni!
A zöld szín azért lehet szerencsés, mert a természet színe, erős érzelmi jelentősége van, a zöld szín nyugalmat áraszt. Megfigyelhetted már, hogy némely orvosi rendelő zöld színre van festve, vagy épp ezért viselnek zöld színű ruházatot, maszkot.
Marketing célból, figyelemfelkeltés miatt azonban nem árt egy erősebb kontrasztos színt is alkalmazni, ezért én a pirosat javasolnám, de nagyon fontos ezzel a színnel nagyon csínján kell bánni, hiszen akár szembe mehet a bizalommal, és inkább taszítóvá válhat.

Fogászat színei kék színben weboldalhoz

A weboldalon, minden esetben megjeleníteném az árakat, egy bemutatkozó oldalt hoznék létre ahol megtudhatunk az orvosról/orvosokról információkat, hol végzett, milyen képesítéseket szerzett. Kapcsolati űrlapot készítenék, ahol akár bejelentkezési lehetőséget is biztosítanék, a leendő pácienseknek, ezen kívül a fogászat elérhetőségei és térkép. Egy hasznos információ oldalt is érdemes létrehozni ahol, bizonyos kezelésekről megtalálhatunk leírást, így tisztában lehetünk akár azzal, hogy kezelés után mi a teendő, vagy akár mire számíthatunk a kezelések során. A blog oldal is nélkülözhetetlen, SEO szempontból, illetve itt is mint az információs oldalon, még több hasznos bejegyzést írhatunk. (Fontos kiemelni nem a legnagyobb keresőnek írjuk a blogposztokat.) + egy Hírlevélre való feliratkozási lehetőség, így az aktuális esetleges akciókról is értesíthetjük vendégeinket.

Richárd péksége: Richárd egy logót szeretne pékségének.

A sötét színeket mindenféle képen kerülném, mert ezek a színek komoly érzelmeket sugallnak. Ezért inkább a pasztell világosabb színekben gondolkodnék, a természet színeiben. A zöld is egy jó színnek bizonyulhat, azonban mivel a zöld az egészség szimbolikája, tisztában kell lennünk, hogy a termék kínálatunk amit árulunk, mennyire egészségesek valójában? Csak teljes kiőrlésű, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes. termékek vannak a kínálatunkban?

Te hasonlóan döntenél?
Persze a tervezés ennél sokkal bonyolultabb, és sokkal több mindenre figyelnünk kell ez csak egy mini játék volt, hogy te hogyan is terveznél. A valóságban bizony a megrendelőnek számos igénye lehet, nem beszélve egy céget sokkal alaposabban meg kell ismerni, ahhoz hogy a végeredmény valóban illeszkedjen a saját márkájához.
A logó készítés folyamatairól már írtam egy blogposztot, ha érdekel kattints: ide.

Amennyiben vállalkozásod hasonló döntések előtt áll, bátran keress meg, tudásomnak megfelelően segíteni fogok neked!

#tűnjkiatömegből #légylátható #vigyázzmagadra