14 mobil alkalmazás vállalkozásod számára

De mi is ez a 14 mobil alkalmazás? Lássunk is neki a listának:

Ebben a blogbejegyzésben szeretném neked megmutatni, a vállalkozásom milyen mobilos alkalmazásokat használ.

Vállalkozásom logó és arculattervezéssel, webdesign, weboldal készítéssel foglalkozik. Mivel ez egy online szolgáltatás, otthonról dolgozom. Rengeteg hasznos program áll segítségemre, amivel könnyebbé tehetem a minden napjaimat. Ezek az alkalmazások nagyban segítik a munkát, mint tervezés, mint marketing vonalon is.

Úgy gondolom, egy kezdő, vagy már egy létező vállalkozás számára is hasznosak lehetnek ezek a programok, sőt biztos vagyok benne, hogy már te is számos alkalmazást használsz a felsoroltak közül. Persze az alkalmazások száma végtelen is lehet, ez függ nyilván attól, ki milyen nagyságú céget vezet, milyen szolgáltatásokat, terméket kínál a piacnak. Milyen eszközökre van szükséged.

Én most bemutatom neked, az én jelenleg is használt mobil alkalmazásaimat, amik mindig ott vannak a kezemben!

1. Google Táblázatok, Google Dokumentumok
Ezek a Google alkalmazások hasznosak lehetnek, ha a telefonod is ott vannak, hiszen nem minden esetben vagy éppen gép előtt, így bármikor és bárhol elérhetsz bizonyos szöveges dokumentumokat. Illetve én speciel mint kisvállalkozó a bevételem kiadásomat Google Táblázatba vezetem, amely egy esetleges ellenőrzés során igazán jól jön, így nem minden esetben veszem elő a gépet, hanem gyors bepötyögnöm az adatokat, de akár vissza is nézhetem bármikor bárhol, ha konkrét éppen valamire kíváncsi lennék!

2. Google Cégem
Ha már Google akkor maradjunk a Google Cégem alkalmazásnál. A Google Cégem is egy remek alkalmazás, mondhatni majdnem kötelező. Szóval minden esetben, ha teheted regisztrálj a Cégem alkalmazásba, hiszen így megjelenhetünk a keresési találatokban, illetve a térképen is. Ebben az alkalmazásban, nyomon követhetjük, hányan tekintették meg keresés közben a vállalkozásunkat. Itt beállíthatunk rengeteg hasznos információt ami fontos lehet, (nyitva tartás, weboldal elérhetősége, telefonszám) ezeket pedig, folyamatosan naprakészen tarthatjuk. De akár szolgáltatásainkat is megoszthatjuk, bejegyzéseket is létrehozhatunk. Képet tölthetünk fel az üzletünkről.

3. Google Analytics
Amennyiben rendelkezel weboldallal, talán egy kihagyhatatlan eszköz, hogy nyomon követhesd weboldalad forgalmát. Itt megnézheted, hogy valós időben épp hányan nézik a weboldalad. Napokra lebontva, mikor hány látogatód volt és mennyi ideig böngésztek, milyen aloldalakat látogattak meg, milyen eszközökről, milyen régióból. És még sok más hasznos dolog ami számodra, igen csak hasznos információul szolgálhat. Hiszen ezek alapján számos következtetést tudsz levonni.

4. Facebook Page
A Facebook Page alkalmazás igazából, csak külön veszi az általunk kezelt oldal/oldalakat, viszont itt az alkalmazásban rengeteg más hasznos dolgot követhetünk nyomon, elemzéseket nézhetünk, hogyan teljesítenek a bejegyzések az üzeneteket is itt kezelhetjük. Posztokat tehetünk közzé, időzíthetünk. Szerintem nem árt külön kezelni Facebook oldalainkat, hiszen így könnyebben átlátható, kezelhető. Ezen kívül nap végén, akár az ágyban lefekvés előtt jó ránézni, hogyan is teljesítünk, majd levonni itt is a következtetéseket.

5. Facebook Analytics
Ez is egy kis egyszerű, de hasznos alkalmazás, persze nem minden esetben mond itt egy nem hozzá értőnek a sok grafikon bármit is, viszont érdemes nézegetni, értelmezi, elemezni az eredményeket.

6. Facebook Hirdetések
Hirdetsz a Facebookon? Akkor ez is egy kihagyhatatlan program, hiszen így mindig a kezedben tarthatod szó szerint, a hirdetéseidet, elindíthatod, leállíthatod. Nyomon követheted az eléréseidet, hány embert értél el, mennyit fizettél érte, hol jár a költésed, és még számos lehetőség. Az eddigi említett Facebook alkalmazások külön – külön is nagyon hasznosak, mint említettem érdemes minden különböző szolgáltatást szétválasztani, és azokat külön alkalmazásban kezelni, így sokkal átláthatóbb, és egyszerűbbé válhat a szolgáltatások kezelése. Legalábbis számomra, így sokkal átláthatóbb, és kezelhetőbb, mint ha egy programban próbálnék mindent megoldani.

7. Trello
Ez az alkalmazás akkor lehet hasznos számodra, ha olyan szolgáltatásokat kínálsz megrendelőidnek, ami különböző lépésekből állnak. A Trello egy projekt kezelő rendszer, így folyamatosan nyomon követheted az aktuális feladataidat, de akár megbízódat is meghívhatod, aki nyomon követheti, hol tartasz éppen, milyen feladattal végeztél, így őt is bevonhatod a munkafolyamatokba.

8. Spotify
Ugye nem mindig jó síri csendben dolgozni? A Spotify véleményem szerinte a legjobb zene alkalmazás, rengeteg zene megtalálható, kiváló minőségben, ezen kívül különböző lejátszási listákat találhatunk. Kreatív munka esetében igen is nagy segítség egy jó zeneszám, hogy a munka még jobban menjen, és a kedved se essen vissza.

9. Felhőtárhelyek (Google Drive, Dropbox, Mega)
A 3 talán legnépszerűbb felhőtárhely, és speciel mindegyiket használom, és mindegyikkel maximálisan megvagyok elégedve. Mindegyik különböző tárhely méretet biztosít számodra. A legmegbízhatóbb a Google Drive, és a Dropbox, de például én több mint 10 éve használom a Mega szolgáltatását, de eddig semmilyen rossz tapasztalatom nem volt vele, hiába a rossz előélet. Google Drive esetében ingyenesen 15 GB biztosított. Dropbox 2 GB-ot biztosít. Míg a Mega 50 GB tárhellyel kedveskedik. Persze a méretet később növelheted, amennyiben előfizetsz.

10. Scanbot
Mondhatni egy zseb szkenner, az alkalmazás képes bemásolni a kívánt papír alapú dokumentumot, automatikusan észleli, körbevágja, majd hogy tökéletes legyen a bemásolt kép/dokumentum azt meg is szerkesztheted, hogy a lehető legjobb minőséget hozd ki belőle. A beszkennel képeket/dokumentumokat lementheted a galériádba, vagy akár azonnal el is küldheted egy e-mail címre. Lehetőséged van pdf formátumban is menteni a kívánt dokumentumot. Ennek az alkalmazásnak garantáltan ott a helye a telefonodon, hiszen számos helyzetben, még jól jöhet, de akár akkor is nagy segítség ha nem akarsz a hagyományos szkennerrel bajlódni, és épp valami gyorsabb egyszerűbb megoldásra vágysz.

11. Mojo
Rátérhetünk a képekre. A Mojo egy szuper alkalmazás, ami színt vihet a Facebook, Instagram történetünkbe. Különböző videó sablonok közül választhatunk, a kiválasztás után, csak beilleszted a képeket, feliratozod, kicsit szerkeszted, és egy profi kis videót tudunk kreálni. Minden héten elérhető pár prémium sablon ingyen. Érdemes kipróbálnod.

12. Lightroom
Az Adobe ingyenes képszerkesztő alkalmazása, persze csak korlátozottan elérhető ingyenes verzióban, de az alapvető feladatokat tökéletesen eltudja látni az ingyenes verzió is. (Később ha megtetszik előfizethetsz és rengeteg prémium lehetőség elérhetővé válik számodra.) Amennyiben szoktál esetleg saját képeket készíteni telefonodon, és azokat posztolni különböző platformokon, akkor ez a program segítségedre lehet, hogy ha szeretnél a színeken állítgatni, kontraszton állítani stb. Egy profi program egy profi cégtől.

13. Dashlane
Az egyik legnépszerűbb jelszókezelő alkalmazás. Vállalkozásod esetén, gondolom te is számos helyen regisztráltál, így számos jelszót kell fejben tartanod. Remélhetőleg nem egy jelszót használsz mindenhol. Ez az alkalmazás segít neked. Tárolja a jelszavaid, regisztráció esetén javaslatot tesz egy erős jelszó létrehozásához. Automatikus kitöltés, a bejelentkezési oldalakon/alkalmazásokban. Ujjlenyomat, a biztonságosabb belépéshez. Ez mind csak megkönnyíti az életed. Az alkalmazás elérhető PC-re is így amennyiben ott mented a jelszavad, automatikusan szinkronizálja a telefonodon is.

14. Authentuicator – Google Hitelesítő
Ha már biztonság akkor nem szabad elmenni amellett, hogy a különböző fiókjaidban érdemes beállítanod, hogy kétfaktoros hitelesítéssel történjen a beléptetés, így duplán védve vagy minden esetben. Erre megoldást jelenthet a Authentuicator/Hitelesítő alkalmazás, amelybe felvehetsz különböző oldalakat ahol az említett kétfaktoros hitelesítés elérhető. Hogyan működik? Bejelentkezések esetén, a weboldalak/alkalmazások kérnek egy biztonsági kulcsot, ezután elindítod a hitelesítődet, ahol megjelennek a beállított fiókokhoz tartozó kódok. (A biztonságod érdekében ezek az kódok kb. 30 mp alatt eltűnnek és újakat generálnak) Az itt kapott kódot, beírod, és már be is jutottál az adott fiókodba.

Te ezek közül mit használsz? Milyen hasznos alkalmazások váltak be, amelyekkel megkönnyítheted vállalkozásod, mindennapjait?