WordPress sablonok telepítése kezdőknek

Ebben a rövid kis blog bejegyzésben, szeretném neked megmutatni, hogyan hidalható át a WordPress kezdeti nehézségei, hogyan telepíts fel egy sablont weboldaladra.

Most egy ThemeForest-ről megvásárolt sablont fogunk telepíteni. Itt rengeteg sablont találhatunk, különböző árakon, de persze számos ingyenes sablon is elérhető az interneten. Ezen sablonok pozitívuma, hogy neked, már csak át kell szabni a te ízlésednek, arculatodnak megfelelően. Negatívuma, hogy sok esetben a telepítést követően a weboldalad lassú lesz, de erre is számos praktika van, amellyel segíthetünk a problémán. Emellett technikai segítségnyújtást is kapunk a megvásárolt sablon mellé, amennyiben elakadnánk. Lássunk is neki: Ha már szerveredre telepítve van a WordPress, és minden tökéletes, lépjünk az admin felületre, először is be kell jelentkeznünk! Egy nagyon hasznos tipp: a jelszó bomba biztos legyen, kisbetűk, nagybetűk, számok szerepeljenek a jelszavadban! Ezen a weboldalon tesztelheted, milyen is egy igazán bomba biztos jelszó: https://password.kaspersky.com/ Figyelem! Soha ne írj be valós jelszót az ilyen oldalakra, ez csak oktató jelleggel szolgál számodra, hogy milyennek is kell lennie egy erős jelszónak! Belépést követően, a főlapon találjuk magunkat, alaphelyzetben angol nyelven találunk mindent, ezt könnyen állíthatjuk a számunkra megfelelő nyelvezetre. Settings > General > Site Language > Magyar Ezt követen mentés!
Jöhet is a sablon telepítése! Lépjünk a Megjelenítés > Sablonok menüpontba, és adjunk hozzá egy új sablont, ezt követően tallózzuk be a letöltött WordPress témánkat.
Remek, ha feltöltötte, akkor már lassan készen is vagyunk, már csak pár lépés van hátra! Most kapcsoljuk be a sablonunkat, hogy használni tudjuk! Ehhez lépj a Megjelenítés > Sablonok menüpontra, itt a feltöltött sablon megfog jelenni, ha mindent jól csináltál!
Jöhetnek a bővítmények telepítése, a sablon hozott magával bizonyos bővítményeket, amelyek szükségesek a sablon működéséhez, ezeket most telepítsük fel! Amint a telepítés sikerült, be kell kapcsolnunk ezeket! Tipp: ha az összes telepíteni, illetve bekapcsolni kívánt bővítményen egyszerre szeretnéd a parancsot alkalmazni, pipálj be minden rubrikát!
Most pedig, jöhet a csoda! A sablonunk beállítása! Jelen esetben a példában a Qode Import menüpontban kell a sablonokat élesíteni, ugyanis több száz sablon lehetőséget kínál a letöltött sablon csomag! Amint kiválasztottuk a számunkra megfelelő sablont és mentettünk, már készen is vagyunk!

Weboldunk átszabásra készen! Amennyiben kérdésed lenne, bátran tedd fel a komment szekcióban, vagy keress meg az elérhetőségeim egyikén!